Logistikcenter Helsingborg

tostarp_logistic_interior_170428

Sedan februari 2018 är vår första logistikanläggning i Sverige i drift. Vi vågar nog påstå att det är den modernaste, tempererade, 3PL-anläggningen på marknaden. Med temperaturkontroll i fem individuella zoner, full takhöjd och den senaste tekniken för energiåtervinning har vi förutsättningar att hantera de mest krävande uppdragen.

Seafrigo driver sedan tidigare 3PL anläggningar i Le Havre, New York, Miami, Hong Kong och Melbourne. I början av 2018 öppnade vi vår första anläggning i Norden, utanför Helsingborg. Ledord under projekteringsfasen har varit kvalitet och flexibilitet för att kunna möta kraven från varje enskild kund.

Anläggningen har plats för 18 000 pallar och en 2000 m² stor kyl anpassad för plock av konsumentförpackningar till e-handel. Förutom kyl (+2°C) och frys (-24°C) finns även en kontrollerad ambient zon (+15 °C) för lagring av choklad och andra temperaturkänsliga produkter. Vid behov kan vi även erbjuda så kallad djupkyl (-1,5°C). Naturligtvis är in- och utlastningsytor tempererade med moderna portar som sluter tätt mot fordonsskåp och reefers, i syfte att minimera energiförluster och upprätthålla en hög livsmedelssäkerhet.

map

Från Helsingborg når man 85% av Skandinaviens invånare över natten. ICAs största distributionscentral ligger ett stenkast bort och på knappa tre timmar når man de stora grossisternas distributionscenter i Göteborg och Jönköping. Närheten till Helsingborgs hamn, Sveriges största för reefer containers, och Öresund ger effektiva intransporter.