Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en logistikanläggning i Helsingborg åt Seafrigo Nordic, ett internationellt logistikföretag specialiserat på transport och hantering av tempererade livsmedel. Anläggningen får en yta på 12 500 kvm med temperatur- och luftfuktighetskontroll i tre zoner för kyl-, frys och temperaturkänsliga kolonialvaror. Produktionsarbetet inleds omgående och i januari 2018 ska anläggningen vara klar för inflyttning. Seafrigo Nordic har tecknat ett femtonårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor.

– Vi har haft ett gott samarbete med Seafrigo Nordic under planeringsfasen och ser nu fram emot att börja bygga. De har haft stora krav på anläggningen, såväl ur kvalitets- som hållbarhetshänseende, och tillsammans har vi projekterat en energieffektiv anläggning som möter deras höga ambitionsnivå, säger Christoffer Bööj på LC.

Anläggningen byggs i Helsingborg, i direkt anslutning till E4/E6.

– Läget är helt optimalt för vår verksamhet med närhet till motorvägar, Helsingborgs hamn och Öresundsbron. Vårt första lager i Norden  blir sannolikt den modernaste tempererade 3PL-anläggningen på marknaden och ger oss goda förutsättningar att hantera de mest krävande uppdragen. Anläggningen utformas för att ge oss ett stort mått av flexibilitet så att vi i vår tur kan tillgodose de skiftande behov som våra kunder har, förklarar Peter Jönsson, VD på Seafrigo Nordic. Som exempel har vi en 2000 kvm kyld entresol, idealisk för e-handel, ett segment inom livsmedel som vi bara ser början på.

………………

För mer information, kontakta

Christoffer Bööj, projektutvecklare på Logistic Contractor, tel 0732-03 48 36 eller e-post christoffer.booj@lc.se

www.lc.se

Peter Jönsson, VD på Seafrigo Nordic, tel 0708-83 83 62 eller e-post p.jonsson@seafrigo.com

www.seafrigo.se

………………

Om företagen:

Logistic Contractor är specialiserat på att utveckla och bygga kundanpassade logistikanläggningar i Norden. Genom ett modernt processtänkande och välutvecklade metoder erbjuder företaget spetskunskap inom en logistikbyggnads alla delar under hela projektprocessen. Detta innebär ett snabbt och kostnadseffektivt arbetssätt, helt anpassat efter kundens behov.

Logistic Contractor ingår i Wästbyggkoncernen

Seafrigo Nordic är ett nordiskt logistikföretag specialiserat på transport och hantering av tempererade livsmedel. Bolaget ingår i Seafrigo koncernen, grundad 1976 i Le Havre, Frankrike.

Koncernens  verksamhetsområden innefattar tempererade sjö- och flygtransporter samt lagring och hantering på fyra kontinenter. 2016 omsatte koncernen €250 miljoner och sysselsatte 700 personer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s